Mijn ouders delen op de grens van hun tuin met de achterbuurman een grote bos rozemarijn en tijm. Toen ik daarachter kwam maakte mijn culinaire hart een sprongetje! Ik ben dol op de aromatische geuren en smaken van rozemarijn en tijm. Mijn ouders zijn echter zelf niet zo goed in het toepassen van kruiden in hun eten, dus toen de kruiden afgelopen maand op z'n best waren, besloot ik de de helft van m'n ouders te plukken (de buurman zal het helaas waarschijnlijk laten uitbloeien) en te drogen. De rozemarijn was tegen die tijd wel een halve meter hoog! Omdat er ook een hele rij laurierbomen de tuin omringt, heb ik daar ook meteen een paar mooie takken van geplukt en gedroogd. Zo kon ik mooi een voorraadje aanleggen om winter mee door te komen. Mmm, lekkere geroosterde aardappeltjes met rozemarijn, visstoofpotje met tijm, dampende groentesoep met laurier...
Afijn, ik heb de kruiden gedroogd door ze simpelweg met een touw vast te binden bij de steel en op de kop op te hangen op een droge, donkere plek. In mijn geval was dat de schuur. Daar hebben ze ongeveer twee weken gehangen alvorens ze eraf werden gehaald en naar huis werden meegenomen. Kijk eens hoe mooi:
Thuis ben ik eventjes bezig geweest met alle naaldjes en blaadjes van de takken te halen. Dat was geen straf, want tijdens het plukken kwamen die heerlijke geuren vrij van de kruiden. De opbrengst is enorm! Hier zou ik wel twee winters mee vooruit kunnen! Ik ga er ook maar wat van weggeven. Ik ben in ieder geval blij, want ik heb gratis, verpakkingsvrij en biologische kruiden uit eigen tuin (nouja, die van m'n ouders dan)!
Your website is very beautiful or Articles. I love it thank you for sharing for everyone. Beste merk olijfolie
BeantwoordenVerwijderen